Home VestiIT i nauka Iznajmljivanje prostorija u Naučno-tehnološkom parku „Zvezdara“ od 4,5 evra po metru kvadratnom

Iznajmljivanje prostorija u Naučno-tehnološkom parku „Zvezdara“ od 4,5 evra po metru kvadratnom

by bifadmin

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja objavilo je na svom sajtu javni poziv kompanije „JUP ISTRAŽIVANJE I RAZVOJ“ potencijalnim zakupcima prostora u Naučno-tehnološkom parku „Zvezdara“ u ulici Veljka Dugoševića 54, da započnu nadmetanje.

Da podsetimo, gradnja Parka je počela davne 1989. da bi on konačno bio završen 2012. godine a uskoro bi trebalo da primi i prve “stanare”. Od ovog kompleksa sa oboda Zvezdarske šume – “otvorenog” prostora bez klasičnih kancelarija sačinjenog iz pet povezanih jedinica – očekuje se da postane domaće “Silicijumsko brdo”.

U oglasu za zakup prostorija u Naučno-tehnološkom parku „Zvezdara“ stoji da se ponuđeni “open space” može pregraditi u skladu sa zakupljenom površinom i namenom prostora svakog pojedinačnog zakupca.

park zvezdara

U planu je da Park postane centar naučnog razvoja, ali i da pruža podršku malim inkubator-preduzećima sa novim tehnološkim idejama, kao i da primi neke svetski poznate hi-tec kompanije.

Pravo na učestvovanje u postupku javnog nadmetanja imaju sva zainteresovana domaća i strana pravna lica, i to: visokoškolske ustanove, naučnoistraživačke i inovacione organizacije, visokotehnološka i srednjetehnološka privredna društva u određenoj naučnoj, istraživačko-razvojnoj ili proizvodnoj grupaciji, i koja:

– se bave razvojem novih proizvoda i usluga zasnovanih na novim / informacionim tehnologijama,
– uplate depozit u iznosu od 1.000,00 dinara na račun „JUP Istraživanje i razvoj“ d.o.o., br. 285-1001000000217-47 kod SBERBANK, i
– podnesu popunjenu prijavu na obrascu koji se može preuzeti na internet prezentaciji „JUP Istraživanje i razvoj“ d.o.o. (Obrazac prijave za učešće u postupku javnog nadmetanja – NTP)

Dokaz o uplati depozita ponuđači dostavljaju uz prijavu. Depozit se vraća ponuđačima u roku od 15 dana od dana završenog javnog nadmetanja, a najpovoljnijim ponuđačima u roku od 8 dana od dana zaključivanja ugovora o zakupu ili se mogu uračunati u zakupninu.

Prostori se u zakup izdaju na rok od jedne godine, sa mogućnošću produženja ugovora o zakupu. Najniža visina zakupnine po kojoj se prostor Naučno-tehnološkog parka može izdati u zakup je 4,5 evra po m², koja se plaća u dinarskoj protvivrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan plaćanja zakupnine.

Popunjene prijave za učešće u postupku javnog nadmetanja podnose se preporučenom pošiljkom u zatvorenoj koverti sa oznakom: Oglas za izdavanje u zakup dela prostora Naučno-tehnološkog parka „Zvezdara“ (NE OTVARAJ), a najkasnije do 03.3.2014. godine do 12,00 časova na adresu: „JUP Istraživanje i razvoj“ d.o.o., Veljka Dugoševića broj 54, Beograd.

Pročitajte i ovo...