Home Vesti Bezos ponovo ulaže u onlajn novinski sajt Biznis Insajder

Bezos ponovo ulaže u onlajn novinski sajt Biznis Insajder

by bifadmin

Izvršni direktor najvećeg sajta za internet kupovinu Amazon, ponovo je „upumpao“ novac u onlajn novinski sajt Business Insider. Ovom prilikom uložio je 12 miliona dolara, nakon što je pre godinu dana uložio pet miliona.

Grupa investitora, uključujući i osnivača Amazon.com  time pokazuju svoju zainteresovanost za ovaj novinski portal.

bezos 03

Prošlog aprila Bezos je za Biznis Insajder, zajedno sa drugim investitorima, dao 5 miliona dolara. Prošlog avgusta je takođe napravio još jednu, samo daleko „težu“ investiciju u medije, pristavši da kupi Vašington Post za 250 miliona dolara.

Bezosova ulaganja u Business Insider proističu iz njegovog odnosa sa izvršnom direktorom i glavnim urednikom ovog sajta, Henrijem Blodžetom. Kao analitičar koji je tokom 90-tim radio za Meril Linč, Blodžet je veoma rano uočio potencijalnu berzansku vrednost Bezosovog Amazona, predviđajući 1998. da će vrednost njegove tada mlade i još u povoju kompanije doći na (barem) 400 dolara po akciji – ovo je bila jedna nagoveštena brojka koja je, za veoma kratko vreme brzo postala istina. Blodžet je, kasnije, optužen za prevare vezane za hartije od vrednosti, prihvativši sudsku pogodbu da plati 4 miliona dolara uz zabranu ponovnog rada na Volstritu.

bezos-journalism-influency-business-insider

U jednom postu na Biznis Insajder od srede 5. marta, Blodžet je izjavio da će mu ovaj svež novac pomoći u naporima za postizanje veće produkcije sajta, uključujući i veće novinarske forme i novinarska istraživanja kao i dodatni foto i video sadržaj, uz, između stalog i tehnološka poboljšanja. Novac će takođe pomoći Biznis Insajderu da pokrene evropsko izdanje, sa sedištem u Velikoj Britaniji.

Na zahtev da prokomentariše ovo, portparol Džefa Bezosa nije odgovorio.
Bložet je u postu napisao da su, uz Bezosa, u poslednjem prodajnom kolu učestvovali i RRE Ventures, Institutional Venture Partners i Gordon Crovitz , bivši izdavač Volstrit Džornala.

Sijetl Tajms

Sijetl Tajms

Pročitajte i ovo...