Home Vesti Najava skupa „Inovacije 2014“

Najava skupa „Inovacije 2014“

by bifadmin

U Briselu će se 10. i 11. marta održati krovni skup pod nazivom ‘Inovacije 2014’. Organizator je Evropska komisija a u programu ovog važnog panela učestvovaće istaknuti predstavnici iz Evrope, SAD, Južne Afrike, Južne Amerike, Japana i Indije. Uz EK kao organizatora, u ulozi domaćina biće takođe i EUREKA i TAFTIE, i to u delu panela koji se tiče malih i srednjih preduzeća. Ovaj bitan deo programa kreće pod nazivom: „MSP u oblasti evropskih inovacija: Kako pomoći njihovom rastu“, a ciljna grupa su političari i administratori evro-biznis programa i mreža koji rade sa i za račun evropskih MSP.

InnovationConvention2014
Zajednička EUREKA – TAFTIE sesija će se pozabaviti paradoksima evropskih aktivnosti u oblasti istraživanja i inovacija: 90% evropskih investicija u ove oblasti je na nacionalnom nivou pojedinačnih EU članica. Najviše znanja generiše se i stiče izvan EU zemalja. Kao rezultat toga, potrebna je međunarodna saradnja u oblasti istraživanja i inovacija, čime bi se omogućio bolji pristup znanju. Generalno, kada se radi o primeni inovacija, kooperacija donosi veći profit nego njihova primena na lokalu tj. u skučenim nacionalnim okvirima.

Skupu će prisustvovati više od 2.000 zvanica a registracija za EUREKA – TAFTIE program je otvorena do 10. marta. Program panela i listu učesnika možete preuzeti ovde.

EUReporter

Pročitajte i ovo...