Home Posle 5 Selfi sa dodele Oskara trijumf Samsunga

Selfi sa dodele Oskara trijumf Samsunga

by bifadmin

Voditeljka ovogodišnje dodele Oskara Elen Dedženeris nije se slučajno slikala non-stop sa glamuroznom publikom: Oskara za najbolju sporednu ulogu na dodeli Oskara dobija Samsung smartfon!

selfi oskar

Južnokorejski Samsung jeste bio sponzor dodele najpoznatijih filmskih nagrada u nedelju uveče, ali voditeljka ni u jednom trenutku nije spomenula ime kompanije. Umesto toga, provela je dobar deo večeri praveći selfije sa čuvenim holivudskim zvezdama. Rezultat toga je i sada već najpoznatiji selfi ikada, fotografija koja je uspela da obori Twitter na nekoliko minuta jer je samo u prvih pola sata bila retvitovana preko 700.000 puta. Fotografija, kao i sve druge tokom svečanosti, bila je uslikana Samsung smartfonom Galaxy Note 3 (i nema veze što je Elen iza bine koristila svoj iPhone). Kompanija Samsung najavila je da će zbog uspešne kampanje pokloniti tri miliona dolara dvema dobrotvornim organizacijama koje odabere Elen Dedženeris.
U javnosti nisu još uvek objavljeni detalji sponzorskog ugovora Samsunga za dodelu Oskara, ali istraživačka firma Kantar Media tvrdi da je u periodu 2009-2013. sponzorsko ulaganje Južnokorejanaca za ovu svečanost iznosilo 24 miliona dolara. I svaki cent se po svoj prilici isplatio. Ovakva vrsta marketinga – umetanje proizvoda tokom prenosa (product placement) – nije se desila prvi put: Džems Bond je koristio Sony Xperia T pre samo godinu i po dana, u seriji Homeland agenti CIA uredno koriste Skype, u seriji 30 Rock korišćen je Ciscov TelePresence…

Pročitajte i ovo...