Home VestiEkonomija Solidni poslovni rezultati UniCredit Banke Srbija u 2013.

Solidni poslovni rezultati UniCredit Banke Srbija u 2013.

by bifadmin

UniCredit Banka Srbija je 2013. potvrdila treće mesto na tržištu kada je u pitanju ukupna aktiva, istovremeno dodatno unapredivši poslovanje sa klijentima i proširivši paletu usluga koju im nudi.

Banka je u ovoj godini zadržala visok nivo efikasnosti. Njen profit je dostigao iznos od 8,7 milijardi dinara, zabeleživši snažan rast od 6,5% u poređenju sa 2012. godinom. Bilans stanja je porastao za 3% u poređenju sa prethodnom godinom, na skoro 252 milijarde dinara. Na kraju 2013, neto profit banke u Srbiji je dostigao 3,8 milijardi dinara, dok su neto prihodi od kamata i neto prihodi po osnovu naknada zabeležili rast od 8%.

Rajiceva

Klijentska baza je povećana za 7,4%, tako da je ukupan broj klijenata premašio 210.000. Kao posledicu toga imamo rast depozita za 2% u poređenju sa prethodnom godinom, koji su premašili 113 milijardi dinara. Uprkos tome što je lokalno tržište karakterisao nedostatak kreditno sposobne tražnje, uspeli smo da obezbedimo odgovarajuće klijente i da nastavimo da pokazujemo svoju posvećenost i spremnost da podržimo budući očekivani razvoj zemlje i finansijske potrebe klijenata. Volumen odobrenih kredita u 2013. godini je dostigao iznos od skoro 159 milijardi dinara, s tim da je zabeležen skok od 9% u poređenju sa prethodnom godinom, kada su u pitanju krediti odobreni stanovništvu.

Pročitajte i ovo...