Home VestiIT i nauka Connect 2014 donosi Internet of Everything (IoE) u Jugoistočnu Evropu

Connect 2014 donosi Internet of Everything (IoE) u Jugoistočnu Evropu

by bifadmin

Drugu godinu za redom, Cisco Connect je okupio regionalne lidere iz poslovnog i IT sveta u Splitu u Hrvatskoj na svom najvećem događaju u Jugoistočnoj Evropi. Ovaj regionalni skup ima za cilj da okupi lidere iz poslovnog i IT sveta Jugoistočne Evrope kako bi razgovarali o najnovijim IT i tehnološkim trendovima koji utiču na poslovanje i na organizacije iz javnog sektora.

Michael Ganser, viši podpredsednik kompanije Cisco za Centralnu Evropu, otvorio je ovogodišnji Cisco Connect uz uvodnu prezentaciju koja se fokusira na Internet of Everything (IoE – Internet Svega) i njegov ekonomski uticaj na kompanije, industrije i gradove. Internet of Everything (IoE) se odnosi na umrežavanje ljudi, procesa, podataka i stvari, kao i na uvećanu vrednost koja se dobija kada se “sve” ovo umreži.

cisco

„Verujemo da će 2014. biti prekretnica kada je reč o IoE,“ – rekao je Michael Ganser. „Njegov uticaj se može uporediti s uticajem industrijske revolucije. Za jugoistočnu Evropu postoji mogućnost da se uključi u ovaj veliki trend, na temelju inovacijskog potencijala i talenta. Vreme je za pokretanje prvih pilot projekata. Za podršku inovativnim kompanijama u regiji imamo dostupan investicioni fond u vrednosti od 103 milijuna eura.“

Na ovom događaju Hrvatski Telekom i Cisco su takođe najavili unapređenje poslovne saradnje kroz Cisco cloud and managed services sertifikaciju, nekoliko inovativnih pilot projekata i transfer znanja i edukaciju za HT zaposlene.

Tokom dva dana konferencije, učesnici mogu da odaberu da saslušaju neke od 50 prezentacija, raspoređenih u 5 poslovnih i tehnoloških celina koje pokrivaju širok spektar tehnoloških tema kao što su IT sigurnost, poslovne mreže, data centri, rešenja za poslovnu saradnju i tehnologije za pružaoce usluga.

U organizaciji Cisco Connecta za Jugoistočnu Evropu, pridružili su se neki od regionalnih i međunarodnih partnera kao što su: EMC, Citrix, VmVare, Verso, Nil, NetApp, NetOptics, Intel, Zoom international, Combis, RRC, CT Computers, ComTel Corp, Assecco, Sedam IT i Tetra Solutions.

Pročitajte i ovo...