/ Vesti / Google “konačno pojasnio”: Da, pregledamo svu vašu poštu
BiF Analize Čitajte B&F online

Google “konačno pojasnio”: Da, pregledamo svu vašu poštu

Redakcija BIF on 17/04/2014 - 07:43 in Vesti

This post has already been read 775 times!

Google u svojim uslovima korišćenja navodi da softver pregleda sadržaj pošte sačuvane na serverima, kao i poštu koja se šalje i prima s bilo kojeg Guglovog računa.

google čita svu poštu
Google je osvežio uslove korišćenja Gmaila kako bi korisnicima usluge elektronske pošte jasno stavili do znanja da pregledaju sve njihove poruke, donosi Rojters a piše Guardian. Sada se u uslovima izričito navodi kako Googleov automatizovani softver pregleda sadržaj elektronske pošte koja se čuva na Googleovim serverima, kao i one koje se šalju i primaju s bilo kojeg Googleovog naloga.

Google pregleda poruke ne bi li prepoznao neželjenu poštu i zloćudni softver s jedne, kao i važnu poštu s druge strane, ali i zbog oglašavanja, to jest stvaranja reklama prilagođenih korisnicima.

– Ovo nije najgora stvar koju Google radi. Ali kao i s drugim sličnim stvarima, ako ljude to brine, trebalo bi da bi budu u mogućnosti da to potpuno isključe ako žele – rekao je Džim Kilok, direktor britanske organizacije Open Rights Group, čiji je cilj zaštita ljudskih prava u digitalnom području. Kilok dodaje da Google radi neke daleko opasnije stvari, kao što je čuvanje informacija o pojedincima.

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close