Home VestiPolitika i društvo Mobilnu aplikaciju WhatsApp koristi pola milijarde ljudi

Mobilnu aplikaciju WhatsApp koristi pola milijarde ljudi

by bifadmin

Popularni servis za slanje poruka WhatsApp objavio je na svom službenom blogu da, u ovom trenutku, ima čak pola milijarde aktivnih korisnika. Na blogu je takođe objavljen i podatak da korisnici WhatsAppa na dnevnoj bazi dele čak 700 miliona fotografija i 100 miliona video zapisa.

whatsapp 01

„Zahvaljujući svima vama, pola milijarde ljudi širom sveta sada su regularni, aktivni korisnici WhatsApp-a“, stoji u kratkoj izjavi. Iz kompanije ističu i kako su zadnjih meseci snažno rasli u zemljama kao što su Brazil, Indija, Meksiko i Rusija. Na blogu je takođe objavljen i podatak kako korisnici WhatsApp-a na dnevnoj bazi dele čak 700 miliona fotografija i 100 miliona video zapisa.

„Mogli bismo da i dalje nabrajamo, ali sada je važnije da se vratimo poslu – jer ovde u WhatsAppu tek smo počeli“, poručuju iz kompanije.

Društvena mreža Fejsbuk je, da podsetimo, u februaru sklopila sporazum o kupovini WhatsApp-a za 19 milijardi dolara u gotovini i deonicama. U vreme kada je objavljena akvizicija, WhatsApp je imao oko 450 miliona aktivnih korisnika.

Stručnjaci kažu da ćemo se za par godina „smejati’ za koliko ‘malo’ novca je Fejsbuk kupovao kompanije.

„WhatsApp je na putu da poveže milijardu korisnika. Servisi koji dostignu taj nivo imaju neverovatnu vrednost“, izjavio je tada Mark Zakerberg, izvršni direktor Fejsbuka.

Kako je krenulo, izgleda da je Zakerbergova prognoza o milijardu korisnika sasvim realna.

Pročitajte i ovo...