Home VestiBiznis & Finansije Nagrada Technobank 2014 Erste Banci, za „Slikaj i plati“

Nagrada Technobank 2014 Erste Banci, za „Slikaj i plati“

by bifadmin

Organizatori konferencije TECHNOBANK 2014 dodelili su nagradu za najbolju bankarsku tehnologiju Erste Banci, za funkcionalnost „Slikaj i plati“ koja je deo Erste mBanking aplikacije za pametne telefone.

„Slikaj i plati“ omogućava plaćanje računa pomoću kamere mobilnog telefona. Za uplatu je potrebno svega par jednostavnih komandi u aplikaciji: fotografisanje računa, potvrda slanja i potvrda transakcije. Na ovaj način se može platiti bilo koji račun (struja, telefon, komunalije, itd.).

TEHNOBANK Nagrada

mBanking aplikacija Erste Banke dostupna je korisnicima Android i iOS uređaja. Tokom prva tri meseca od njenog lansiranja, korišćenjem funkcionalnosti „Slikaj i plati“ plaćeno je blizu 3.000 računa, ukupnog iznosa 7 miliona dinara.

Ponosni smo što smo klijentima omogućili ovakvu revoluciju u načinu plaćanja“, izjavila je povodom nagrade Aleksandra Ognjanović, direktorka Direkcije za razvoj poslova sa stanovništvom. „Iako su korisnici na Google Play Erste mBanking ocenili prosečnom ocenom od 4,61, što je veoma visoko za jednu finansijsku aplikaciju, mi planiramo da je i dalje unapređujemo“, dodala je Ognjanović.

Osim opcije „Slikaj i plati“, Erste mBanking aplikacija ima brojne druge funkcionalnosti: sva plaćanja, detaljne preglede tekućih, kreditnih i štednih računa, ugovaranje i ažuriranje trajnih naloga, ugovaranje dodatnih usluga poput SMS servisa i Kusur štednje, menjačke poslove, preglede plaćanja, slanje poruka banci. Tu su i pretraživač filijala i bankomata sa navigacijom, kursna lista, kalkulator za izračunavanje najboljeg modela štednje, povezivanje sa bankom na društvenim mrežama i druge opcije.

Nagrada je Erste Banci dodeljena tokom upravo završene 14. konferencije i izložbe bankarskih tehnologija TECHNOBANK u Beogradu

Pročitajte i ovo...