Home Posle 5 Novi poslovni hit – Palcohol

Novi poslovni hit – Palcohol

by bifadmin

Američki regulatori odobrili su proizvodnju i prodaju novog proizvoda pod nazivom – Palcohol.

palcohol 02

Ljudi od pamtiveka konzumiraju alkohol u raznim formama, ali jedna stvar je bila konstantna – alkohol se uvek pio, tj. koristio u tekućem obliku.

Međutim, izgleda da bi tu stvari mogle da se malo promene. Naime, poslednjih dana u medijima je snažno odjeknula vest kako su američki regulatori odobrili proizvodnju i prodaju novog proizvoda pod nazivom Palcohol – koji je, zapravo, alkohol u prahu. Drugim rečima, za njegovu konzumaciju dovoljno je samo dodati vodu. Najavljeno je već nekoliko koktel varijanti, poput Cosmopolitana i Mojita. Iza proizvoda stoji kompanija Lipsmark iz Arizone i inovator Mark Filips, iako je sličnih ideja zapravo bilo i ranije, ali bez većeg uspeha.

Ono što je u celoj priči mnoge zabrinulo jeste moguća zloupotreba praška. Naime, pojavila se pretpostavka kako će konzumenti, pogotovo mladi, jednostavno ‘ušmrkavati’ prah kako bi došli u alkoholisano stanje. Kompanija na svojoj web stranici čak upozorava buduće potrošače da to ne čine, jer je to vrlo neodgovorno, kao i da bi za postizanje ‘efekta’ trebalo ‘ušmrkati’ više od pola čaše praha. „Primili biste mnogo bola a zauzvrat dobili vrlo malo“, kažu iz kompanije.

U međuvremenu su se pojavile i nove informacije oko regulatornih dozvola. Naime, na stranici ove kompanije objavljeno je i da američka kancelarija za oporezivanje alkohola i duvana TTB zapravo nije odobrio etikete proizvoda. Problem je u navedenoj količini praha u vrećici. „To ne znači da Palcohol nije odobren. To samo znači da etikete nisu odobrene pa ćemo ih ponovo poslati“, stoji u njihovom obaveštenju.

Kako god, o alkoholu u prahu će se nesumnjivo još čuti, mada je zasad teško proceniti kako će pravi ljubitelji ‘kapljice’ prihvatiti proizvod jednom kada se nađe na tržištu. Kako navodi proizvođač, Palcohol bi se mogao naći u radnjama ove jeseni.

Pročitajte i ovo...