Home VestiEkonomija Samsung S5: „manje aplikacija, veća prodaja“

Samsung S5: „manje aplikacija, veća prodaja“

by bifadmin

U Samsungu veruju da će se njihov smartphone Galaxy S5 prodati u više primeraka od prethodne generacije, S4, piše Rojters. S5 je u petak pušten u prodaju, i to odmah u 125 zemalja, što je više nego dvostruko više od broja zemalja u kojima je počeo da se prodaje S4. Samsung sve to čini kako bi održao rast na tržištu mobilnih uređaja, koje mu donosi 70% ukupnog profita.

Samsung-Galaxy-S5-798x350

„Samsung S5 se za sada prodaje brže nego S4, iako je teško dati konkretne brojeve jer smo još u ranim fazama“, rekao je viši potpredsednik Samsungovog tima za proizvodnu strategiju Yoon Han-kil za Rojters. On je dodao i kako će prodaja novog modela biti puno bolja od prošle generacije, koja je u prvom mesecu na tržištu prodat u više od 10 miliona primeraka.

Samsungovi pametni telefoni dosad su bili poznati po hardverskim inovacijama, mada S5 nudi manje hardverskih novosti, dok je fokus stavljen na nekoliko ključnih poboljšanja kao što su vodootpornost, bolja kamera i način rada koji odmah isključuje nepotrebne aplikacije čim se baterija približi nuli.

„Ovog puta smo odlučili da stavimo samo ono što korisniku stvarno treba, pa sam izbacio mnogo usluga i softvera“, rekao je Yoon. To se, između ostalog, vidi i po broju aplikacija ugrađenih u S5 – 40 u odnosu na više od 50, koliko je imao S4.

Pročitajte i ovo...