Home Vesti Energetski efikasna rešenja u industriji čelika

Energetski efikasna rešenja u industriji čelika

by bifadmin

Ruukki, finski proizvođač i snabdevač čelika, po prvi put u Srbiji prikazaće svoje Raex čelike otporne na habanje i Optim čelike visoke čvrstoće na 58. Međunarodnom sajmu tehnike i tehničkih dostignuća u Beogradu (12 – 16. maj 2014). „Odgovaramo na sve veće interesovanje naših kupaca na ovom polju kroz inovacije i proizvodnju energetski efikasnih čeličnih rešenja koja smanjuju energetske troškove krajnjeg korisnika proizvoda ili rešenja,“ rekao je g. Roman Kaiser, potpredsednik Ruukki-ja i zadužen za prodaju za Nemačku i Centralnu i Istočnu Evropu i dodao „Upotreba specijalnih Ruukki čelika pomaže da krajnji proizvodi budu lakši, obzirom da je potrebno manje materijala, što zauzvrat znači veću nosivost, manju potrošnju goriva i nižu emisiju ugljen-dioksida, zajedno sa dužim životnim vekom proizvoda.“

Koferencija 001_ee2f

Do 2050. godine, svetska populacija će verovatno porasti na devet milijardi, a do 2035. potrošnja energije će takođe porasti za 50%. Globalni izazovi porasta stanovništva, povećanja energetske regulative i cena stvaraju potrebu za energetskom efikasnošću. Čelik je održiv, prilagodljiv materijal, koji poseduje mogućnost reciklaže i višekratne upotrebe.

Ruukki nudi širok spektar energetski efikasnih proizvoda i usluga za proizvođače materijala za obradu, građevinske i rudarske opreme i saobraćajni sektor. Ruukki specijalni proizvodi od čelika su Raex čelici otporni na habanje i Optim čelici visoke čvrstoće. Čelici otporni na habanje Ruukki Raex koriste se za mašine i opremu za rad u najzahtevnijim okruženjima. Raex čelici štite strukturne delove od habanja i oštećenja i smanjuju troškove popravke mašina za izgradnju puteva i rudarskih mašina, na primer. Čelici visoke čvrstoće Optim koriste se u, na primer, opremi za podizanje, kao što su dizalice za visinske radove, kao i kiperima. Korišćenje Optim čelika može smanjiti debljinu materijala i težinu kran nosača i drugih delova do 20 %. Ovo pomaže da se povećaju performanse proizvoda. Optim čelici imaju dobre radne karakteristike i odličnu glatkoću i kvalitet površine.

Pročitajte i ovo...