Home VestiBiznis & Finansije Neophodna voda rudarima, stigla hrana u TENT

Neophodna voda rudarima, stigla hrana u TENT

by bifadmin

Rudarskom basenu „Kolubara“, delu sistema „Elektroprivrede Srbije“, neophodna je pomoć od oko 15.000 litara pijaće vode dnevno. Voda je potrebna za radnike koji rade na sanaciji posledica katastrofalne elementarne nepogode. Neophodna su i ćebad, a svi koji žele da pruže pomoć mogu da se jave bilo kada tokom 24 časa na broj telefona 011 8117 460 ili putem mejla goran.perisic@rbkolubara.rs . Površinski kopovi RB „Kolubara“ su pod vodom i od 14. maja stala je proizvodnja uglja.

Radnicima termoelektrana „Nikola Tesla“, koji neprekidno od proglašavanja vanredne situacije, rade na termoelektranama TENT A i TENT B danas je iz Javnog preduzeća „Elektroprivreda Srbije“ dostavljena voda za piće i hrana. Više od 300 radnika TENT A i oko 100 radnika TENT B danas je dobilo i suhomesnate proizvode i konzervirana gotova jela, vredna oko 800.000 dinara, koje je donirao Milenko Đurđević, vlasnik „Mesne industrije Đurđević“ iz Pećinaca.
voda

U TENT A poslati su i lekovi i medicinski materijal, jer je ambulanta u TENT A pod vodom. O zdravlju zaposlenih brinuće se dr Mirjana Domić, lekarka Doma zdravlja u Obrenovcu, koja se vratila sa službenog puta, kako bi se pridružila radnicima TENT A. Akcija dostavljanja neophodne vode i hrane radnicima TENT-a nastavlja se i sutra.

Pročitajte i ovo...