Home VestiEkonomija Deutsche Telekom: Bez akvizicija u istočnoj Evropi

Deutsche Telekom: Bez akvizicija u istočnoj Evropi

by bifadmin

Član Upravnog odbora Deutsche Telekom Klaudija Nemet izjavila je juče da nemačka kompanija u narednoj godini neće biti zainteresovana za nova preuzimanja u regionu istočne Evrope.

stari telefon

Prošle godine je Deutsche Telekom (DT) kupio GTS Central Europe za 546 miliona evra, čime je svom portfoliju uglavnom mobilnih mreža dodao i fiksne linije. Ovaj dogovor je finalizovan prošlog meseca a član UO kompanije Klaudija Nemet je naglasila da je Deutsche Telekom sada fokusiran na integrisanje svoje najnovije akvizicije, i da ne planira nova preuzimanja u istočnoj Evropi u skorije vreme. „U narednih 12 meseci radićemo na integraciji kompanije GTS“, istakla je juče Nemet prilikom posete Varšavi.
Kao reakcija na ovu vest vrednost akcija Magyar Telekoma pale su za 0,9%. DT je delimični vlasnik Magyar Telekoma, a investitori su spekulisali da bi eventualnim odobrenjem američke Antimonopolske komisije za prodaju američkog segmenta poslovanja DT po ceni od 32 milijarde dolara korporaciji Sprint, DT preuzeo još 40% vlasništva u Magyar Telekomu.

Izvor: Portfolio.hu

Pročitajte i ovo...