Home VestiPolitika i društvo EPS najavio odustajanje od skupljanja JMBG ali i češća isključenja neplatiša

EPS najavio odustajanje od skupljanja JMBG ali i češća isključenja neplatiša

by bifadmin

EPS je objavio da odustaje od zahteva da građani Srbije uz račun za struju dostave i jedinstven matični broj. Na ovu odluku je, prema rečima Željka Markovića, direktora EPS Snadbevanja, uticala i preporuka poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića koji je upozorio da je zahtev EPS-a neosnovan.

Marković je takođe pozvao sve građane koji su do sada sa EPS-om podelili svoj matični broj da opozovu podatke koji su dali tako što će EPS Snabdevanju poslati pisani zahtev nakon čega bi njihovi podaci trebalo da budu izbrisani iz prikupljene baze podataka.

iskljucenje struje

On je pojasnio da se u prikupljanje matičnih brojeva krenulo jer ima puno mernih mesta koja se vode na umrla lica, lica koja su se odselila. Takođe je obavestio javnost da građani u poplavljenim područjima nisu dobili majski račun za struju, a da neki neće dobiti ni junski. EPS Snabdevanje međutim neće i ostalima “gledati kroz prste”: u narednom periodu će biti pojačana isključenja struje neredovnim platišama, odnosno svima koji duguju više od 10.000 dinara za struju.

Pročitajte i ovo...