Home Vesti Exit osiguran na milion evra

Exit osiguran na milion evra

by bifadmin

Juče je potpisan ugovor o strateškom partnerstvu između UNIQA osiguranja i najboljeg evropskog festivala, EXIT-a, po kome će ovaj festival po prvi put biti osiguran na sumu od million evra. Ovo je ujedno i najveći iznos na koji je neki događaj osiguran u Srbiji.

exit
“Neizmerno smo zahvalni UNIQA osiguranju što smo započeli važan proces uvođenja evropskih standarda u vezi sa osiguravanjem velikih događaja i u Srbiji. Ova polisa osiguranja je nekoliko desetina puta veća od onoga što nas zakon obavezuje, a odlučili smo se na ovaj korak jer je naša odgovornost da kao najbolji evropski festival budemo lideri ne samo u organizaciji događaja i najboljoj festivalskoj zabavi, nego i u osiguranju bezbednosti svih učesnika na festivalu. EXIT je već godinama lider u regionu kad je u pitanju ispunjavanje evropskih standarda u bezbedonosnim aspektima organizacije festivala, a zahvaljujući saradnji sa UNIQA osiguranjem, ovaj aspekt organizacije dižemo na još viši nivo”, kaže Dušan Kovačević, direktor EXIT festivala.

Osiguranje od odgovornosti organizatora pokriva štete nastale usled: oštećenja mesta održavanja događaja, vremenskih nepogoda i požara u periodu trajanja festivala (od 10. do 13. jula) do sume od 1 milion evra po štetnom događaju. Osiguranjem je pokrivena i zakonska odgovornost organizatora za štete koje prouzrokuje trećim licima prilikom organizovanja festivala, odgovornost u kampu u periodu od 8. do 15. jula, kao i zakonska odgovornost EXIT-a za eventualne štete koje pretrpe zaposleni. Svi posetioci festivala, kampa, izvođači, tehničko osoblje i zaposleni u organizaciji EXIT festivala, osigurani su i od posledica nesrećnog slučaja – smrti usled nesrećnog slučaja i trajnog invaliditeta.
Kao posebnu pogodnost, na zamenskim mestima svi posetioci festivala će dobiti UNIQA vaučere koji im omogućavaju da za predstojeći “Sea Dance” festival u Crnoj Gori obezbede putno osiguranje po promotivnoj ceni. Ukoliko se odluče da do 30. septembra otputuju na neku drugu destinaciju, moći će da realizuju putno osiguranje uz popust od 20%.

Pročitajte i ovo...