Home VestiEkonomija MK grupa dobila kredit IFC-a od 25 miliona evra

MK grupa dobila kredit IFC-a od 25 miliona evra

by bifadmin

MK grupa dobila je od Međunarodne finansijske korporacije (IFC), članice grupacije Svetske banke, kredit od 25 miliona evra za poboljšanje proizvodnje i proširenje kapaciteta u sektoru poljoprivrede.

IFC_Logo

„Novac će biti upotrebljen za finansiranje novih investicija u poljoprivredu, odnosno šećernu i mesnu industriju“, rekao je predsednik MK grupe Miodrag Kostić nakon potpisivanja ugovora o kreditu s direktorom IFC-a za proizvodnju, poljoprivredu i usluge za Evropu, Bliski istok i severnu Afriku Karsten Miler.

Kostić je izrazio zadovoljstvo što je IFC prepoznao MK grupu kao dugoročnog partnera, ali nije želeo da navede uslove kreditiranja, ističući da je on dugoročan i povoljniji nego što bi bio kod komercijalnih banaka. Precizirao je da će kredit biti upotrebljen za kupovinu poljoprivredne mehanizacije, dodatnog silosa, kao i za dodatnu proizvodnju svinjskog mesa u kompaniji Karneks, zbog toga što se izvoz za Rusiju povećao osam puta. Prema njegovim rečima, novac koji je dobijen od IFC-a omogućiće zapošljavanje oko 200 porodičnih gazdinstava kao kooperanata Karneksa u proizvodnji svinja.

Izvor: Beta

Pročitajte i ovo...