Home VestiBiznis & Finansije B&F Reč nedelje: Dobre vesti

B&F Reč nedelje: Dobre vesti

by bifadmin

Grafikon na kojem su zabeležene dobre vesti u protekloj nedelji bolje od bilo čega drugog pokazuje koliko se zaista dobrih stvari događa u našoj ekonomiji.

 Dobre vesti 2
Jedna od dobrih vesti, da će u drugoj polovini 2015. godine biti omogućeni letovi iz Beograda za Čikago, pokazala se kao uslovno dobra vest jer je reč tek o prvom koraku u ovom poslu.
Dobra vest je i da je pokrenuta visoka peć broj 2 u Železari Smederevo ali da to ne bi bilo samo ceremonijalno, treba naći kupca kojem ćemo kako je to rekao premijer i platiti samo da je neko uzme.
Spremni smo i za groznicu zapadnog Nila, ali bi bilo bolje da smo bolje zaprašivali komarce.
Dobro je i što je inflacija niska, pa ipak zabeležen je izuzetno visok rast cena hrane, usluga i prevoza a možda će se ovom spisku pridružiti i struja.
Kad se svi „ali“ saberu,  kao što je to pre neki dn uradio AFP, Srbija, u kojoj je svaki peti građanin bez posla, a broj penzionera veći od broja zaposlenih, bori se sa deficitom i preti joj bankrot.
Dobre vesti 1
Reč nedelje je naša stalna rubrika – svake nedelje uredništvo „Biznisa i Finansija“ bira reč za koju veruje da će obeležiti narednih sedam dana. Od petka do petka agencija Real Time Clipping prati pojavljivanje ove reči u ekonomskom i političkom kontekstu.
realtime_logo (1)

Pročitajte i ovo...