Home Posle 5 Kad Fejsbuk meri koje nacije se najviše raduju golovima

Kad Fejsbuk meri koje nacije se najviše raduju golovima

by bifadmin

Fejsbuk je analizirao koliko “glasno” pripadnici nacija koje učestvuju na Svetskom prvenstvu u fudbalu u Brazilu proslavljaju golove na ovoj društvenoj mreži. To se inače meri brojem karaktera koje ukucavaju kada pišu “Gol” ako su sa španskog ili brazilskog govornog područja, “Goal” ako su sa anglosaksonskog, “Golo” ako su Portugalci i “Tor” za Nemce. Postoje i znakovi za azijske jezike, međutim, kako kažu iz Facebooka, ljudi sa ovih prostora malo ređe euforično ukucavaju karaktere dok slave.

gol

Svima koji prate južnoamerički fudbal poznat je i njihov način navijanja, pa ne bi trebalo da im bude čudno su Meksikanci i na Fejsbuku proglašeni “najglasnijima”. Naime, Meksikanci u proseku sa 6,6 karaktera više nego što je potrebno pišu reč “Gol”, i oni su po tome na prvom mestu među ekipama koje su učestvovale na ovom prvenstvu. Da je Venecuela učestvovala ona bi od Meksika sigurno preuzela tron jer njeni građani tu reč pišu ovako “Gooooooooooooool”, odnosno sa 12,9 karaktera viška.

Od ekipa koje učestvuju na ovom prvenstvu Alžir se našao na drugom mestu po višku karaktera (6) koje njegovi stanovnici koriste u proslavi golova, Urugvaj na trećem (5,77), a slede ga Brazil (5,4) i Kolumbija (5,3).

Naravno, komunikacija na internetu ne prati uvek dešavanja u realnosti, u kojoj bi ovaj kolumbijski sportski komentator svakako izbio na prvo mesto po broju otpevanih karaktera.

U Evropi je među zemljama koje viškom slova slave golove na prvo mesto izbila Francuska sa 4,81 karaktera viša u proseku, ostavivši za sobom Grčku (3,69), Belgiju (2,81), Španiju (2,6), Holandiju (2,31), Švajcarsku (2), Nemačku (1,36) i Bosnu i Hercegovinu (0,95).

Pročitajte i ovo...