Home Vesti Kompanija Mars širi sektor hrane za kućne ljubimce

Kompanija Mars širi sektor hrane za kućne ljubimce

by bifadmin

Kompanija Mars saopštila je danas da je uspešno završila kupovinu brendova Iams, Eukanuba i Natura od kompanije Procter & Gamble u Severnoj Americi, Latinskoj Americi i drugim odabranim zemljama. Kupovina je usledila nakon dogovora koje su kompanije najavile u aprilu 2014. i sprovođenja svih neophodnih regulatornih odobrenja.

Eukanuba
Kompanija Mars danas je takođe objavila da će kupiti segment hrane za kućne ljubimce kompanije P&G u nekim delovima regiona Azija Pacifik, Bliskog istoka i Afrike, uključujući Australiju, Japan i Singapur. Ovaj potez potvrđuje kompanijinu stratešku nameru da izgradi svoje prisustvo na tržištima u razvoju i omogućiće kompaniji Mars Petcare da izađe u susret potrebama potrošača i ljubimaca širom sveta. Mars očekuje da bi završetak kupovine dodatnih sektora mogao da potraje i do godinu dana, u zavisnosti od regulatornih odobrenja.

Brendovi Iams, Eukanuba i Natura biće deo sektora Mars Petcare i strateški su dodatak koji upotpunjuje kompanijin bogat portfolio proizvoda za brigu o ljubimcima. Oni će se pridružiti brendovima Pedigree, Whiskas, Royal Canin, Banfield i Nutro koji su već u vlasništvu kompanije Mars.

Mars Petcare, najveći sektor kompanije Mars, jedan je od vodećih svetskih proizvođača hrane za kućne ljubimce i proizvoda za veterinarsku negu i zapošljava više od 35.000 saradnika u 50 zemalja.

Pročitajte i ovo...