Home VestiEkonomija Ruski „Tander-Magnit“ zainteresovan za veći uvoz iz Srbije

Ruski „Tander-Magnit“ zainteresovan za veći uvoz iz Srbije

by bifadmin

Predsednik Privredne komore Srbije Željko Sertić predao je u petak (15. avgusta 2014. godine) predstavnicima najvećeg ruskog trgovinskog lanca „Tander-Magnitu“ listu srpskih izvoznika koji imaju potencijal da plasiraju prehrambene artikle na to tržište, zbog povećanih ruskih zahteva za uvozom hrane nakon uvodenja embarga zemljama EU.

Na ovom sastanku je dogovoreno da menadžment „Tander-Magnita“ dostavi Privrednoj komori Srbije spisak kategorija proizvoda koji bi mogli da nađu mesto na rafovima najvećeg ruskog trgovca, a bilo je reči i o pojednostavljivanju procedura, smanjivanju transportnih troškova i ubrzavanju prevoza robe Dunavom.

proizvodi

Direktor uvoza „Tander-Magnita“ za kategoriju svežeg voća i povrća, Konstantin Iljin, podsetio je da taj trgovinski lanac u toku sezone 2013/2014. iz Srbije uvezao 200.000 tona voća i povrća vrednog 87 mil EUR.

Direktor uvoza proizvoda neprehrambenog sektora, Roman Satarov, rekao je da je u proteklom periodu povećan uvoz neprehrambene robe, najviše veša visokog kvaliteta i da se očekuje povećanje uvoza tih proizvoda.

„Tander–Magnit“ ima 8.500 prodajnih objekata u svim regionima evropskog dela Rusije, među kojima i 170 hipermarketa. Kompanija zapošljava 220.000 radnika, a raspolaže sa više od 5.000 kamiona za transport robe.

Izvor: eKapija

Pročitajte i ovo...