Home VestiEkonomija Sertić kandidat za ministra privrede

Sertić kandidat za ministra privrede

by bifadmin

Premijer Srbije Aleksandar Vučić dostavio je danas Skupštini Srbije predlog kandidature Željka Sertića za novog ministra privrede. Sertić je član Srpske napredne stranke i trenutno na funkciji predsednika Privredne komore Srbije (PKS). Diplomirani je menadžer i privrednik iz Novog Sada, koji se biznisom bavi duže od 25 godina, a na čelu PKS je od marta 2013. godine.

vlada

Skupština Srbije konstatovala je 4. avgusta ostavku Dušana Vujovića na funkciju ministra privrede i istog dana izabrala ga za ministra finansija. Vujović je ostavku podneo zbog imenovanja na funkciju ministra finansija, pošto je prethodni ministar finansija Lazar Krstić 12. jula podneo ostavku. Posle ostavke Vujovića premijer Vučić imao je rok od dve nedelje da predloži novog ministra. Novi ministar bira se većinom glasova od ukupnog broja narodnih poslanika. Zakonom o vladi nije preciziran rok u kojem bi Skupština Srbije trebalo da izabere novog ministra, ali se očekuje da to bude početkom naredne nedelje.

„Ukoliko i parlament potvrdi moj izbor, i na novoj funkciji radiću kao i na mestu predsednika Privredne komore Srbije – u najboljem interesu srpske privrede i države“, izjavio je Sertić, u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.  „U ovom trenutku kao ključne aktivnosti vidim izgradnju što povoljnijeg i podsticajnijeg ambijenta za poslovanje i investiranje sprovođenjem reformi u svim segmentima u nadležnosti ministarstva i rešavanje ključnih problema sa kojima se privreda godinama suočava, da bi njeno zdravo jezgro i onaj deo koji se može postaviti na noge podigao efikasnost, upošljavao što veći broj ljudi i postao što konkurentniji u utakmici na međunarodnom tržištu koja nas čeka u toku i nakon procesa evropskih integracija“, navodi se u izjavi.

Pročitajte i ovo...