Home Vesti Generali Osiguranje Srbija novo poslovno ime Delta Generali Osiguranja

Generali Osiguranje Srbija novo poslovno ime Delta Generali Osiguranja

by bifadmin

Od ponedeljka, 22. septembra 2014. godine kompanija Delta Generali Osiguranje a.d.o. Beograd posluje pod novim poslovnim imenom – Generali Osiguranje Srbija a.d.o.

Generali logo primary 1_rgb
Poslovanje kompanije Generali u Srbiji prolazi kroz proces rebrendiranja u skladu sa novim korporativnim identitetom Generali grupe. Promena poslovnog imena i korporativnog identiteta takođe je primenjena i u kompanijama za Reosiguranje i Društvu za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondom koje su promenile ime u: Generali Reosiguranje Srbija a.d.o. i Generali Društvo za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondom.

„Nedavna investicija Generalija u Srbiju potvrđuje suštinsku važnost tržišta Srbije, kao dela poslovanja Generali grupe u regionu centralno-istočne Evrope, područja sa velikim potencijalnom za rast. Sa ovom promenom, započinjemo novo poglavlje u našem poslovanju u Srbiji“, istakao je Andrea Simoncelli, predsednik i generalni direktor Generali Osiguranja Srbija.

Sa ukupnim prihodom od premije u iznosu od 12,5 milijardi dinara, preko 2.000 zaposlenih i tržišnim udelom od 20% u 2013. godini, Generali Osiguranje Srbija a.d.o. je druga najveća osiguravajuća kuća u Srbiji. Kompanija zauzima prvo mesto na srpskom tržištu životnog osiguranja, sa udelom od 26,2 % u 2013. godine, i drugo mesto u segmentu neživotnog osiguranja (osiguranja imovine i lica). Kompanija nudi pun opseg usluga osiguranja života, imovine i lica i zdravstvene proizvode i usluge, kroz višekanalnu distributivnu mrežu, uključujući i bankarsko osiguranje.

U maju 2014. godine Generali je preuzeo potpuno vlasništvo nad kompanijom Delta Generali Osiguranje. Sa obavljenim prenosom vlasništva, Generali je stekao potpunu kontrolu i u Delta Generali Reosiguranju a.d.o., Delta Generali dobrovoljnom penzijskom fondu i kompaniji Blutek Auto d.o.o. Kupovinu udela manjinskog akcionara Narodna banka Srbijae odobrila je u maju 2014.

Pročitajte i ovo...