Home Posle 5 Izložba Budi u plusu! u Srbiji

Izložba Budi u plusu! u Srbiji

by bifadmin

Interaktivna izložba „Budi u plusu!“ u Muzeju nauke i tehnike namenjena deci uzrasta od 7 do 14 godina, kojoj omogućava da na zabavan način istraže i upoznaju svet novca. Osnovni cilj izložbe je da deca saznaju kako se novac izrađuje i zarađuje, zašto je važno odgovorno rukovati novcem, zbog čega treba štedeti i kako donirati sredstva onima kojima je pomoć potrebna.

Budi u plusu! 2

Učenici srpskih osnovnih škola tamo mogu štampati novac, okušati sreću u potrazi za grumenjem zlata u reci, upoznati se sa tim šta je fer proizvod, šta znači kada na proizvodu stoji oznaka „bio“, kako se pametno kupuje, kako funkcioniše berza, koliko je vremena potrebno da se otplati kredit, kako se kontroliše kućini budžet, i još mnogo, mnogo toga. Izložba je do sada obišla Beč, Grac, Bratislavu, Prag i Bukurešt i videlo ju je 80.000 posetilaca, od čega 55.000 dece.

Budi u plusu! 1

Svi zainteresovani su dobrodošli da posete Muzej nauke i tehnike u Skender-begovoj 51, svakog dana osim ponedeljka između 10 i 20 časova. Izložba „Budi u plusu“ biće dostupna javnosti do 11. januara 2015. godine.

Inače ovaj projekat je inicirala Erste Grupa u saradnji sa Dečjim muzejom ZOOM iz Beča i Dečjim muzejom FRida & freD iz Graca. Izložba je deo programa Erste Grupe Sponzorstva sa dodatom vrednošću.

Pročitajte i ovo...