Home VestiPolitika i društvo „Kolubara” i JP „Elektroprivreda Srbije” zapošljavaju svoje nekadašnje radnike

„Kolubara” i JP „Elektroprivreda Srbije” zapošljavaju svoje nekadašnje radnike

by bifadmin

U skladu sa odlukama poslovodstava PD RB „Kolubara“ i JP EPS i uz podršku resornih ministarstava i Vlade Republike Srbije, danas je 80 radnika „Kolubara-Usluge” potpisalo ugovore o radu kojima postaju deo PD RB „Kolubara” i JP „Elektroprivreda Srbije”. Ovo je druga grupa zaposlenih koja je iz „Kolubara-Usluge”, pre desetak godina izdvojene iz RB „Kolubara“ kao non-kor delatnost, sada vraćena u svoju maticu. Prva grupa potpisala je ugovore u avgustu, a dogovoreno je da „Kolubara“ preuzme svih 1.399 zaposlenih „Kolubara-Usluga”, koji su svih ovih godina radili na kopovima, ali bez odgovarajućeg socijalno-pravnog statusa.

Cilj profitabilniji i efikasniji EPS

“Čin preuzimanja ovih radnika i potpisivanja ugovora o radu jasan je signal da organizacione promene koje dolaze u JP „Elektroprivreda Srbije” ne znače otpuštanja i nešto loše za radnike i sindikate, već da će korporativizacija kompanije doneti brojne pozitivne efekte, a pre svega cilj je da EPS bude efikasniji i profitabilniji. Tamo gde postoji potreba, EPS će otvoriti svoja vrata, a gde ima viška zaposlenih i to ćemo morati da rešavamo u okviru procesa korporativizacije”, rekao je Aleksandar Obradović, vršilac dužnosti direktora JP EPS.

Kako je istakao Obradović, preuzimanje proizvodnih radnika koji su već radili za „Kolubaru” i EPS, ali kao zaposleni u firmi „Kolubara-Usluge”, znači finansijske uštede za poslovanje „Kolubare” i EPS-a.

Pročitajte i ovo...