Home VestiBiznis & Finansije Osnovana kanadsko srpska poslovna asocijacija CANSEE

Osnovana kanadsko srpska poslovna asocijacija CANSEE

by bifadmin

U Ambasadi Kanade u Beogradu danas je osnovana Kanadsko srpska poslovna asocijacija – CANSEE, Kanada – Jugoistočna Evropa. Osnivanju su prisustvovali ministar spoljnih poslova Kanade Džon Berd, predsednik Privredne komore Srbije Željko Sertić, ambasador Kanade u Beogradu Roman Vaščuk, kao i predstavnici diplomatskog kora, poslovne zajednice iz regiona i sveta.
Prioritet u radu ove asocijacije biće unapređenje ekonomskih odnosa dve zemlje i podrška saradnji srpskih i kanadskih firmi, posebno u oblasti energetike i rudarstva, informaciono komunikacionih tehnologija, poljoprivredno prehrambene, farmaceutske industrije i drugih privrednih grana. Kanadsko – srpska asocijacija biće podrška unapređenju poslovnog ambijenta, razmeni pozitivnog iskustva poslovanja kompanija i ohrabrivanju investitora.

Predsednik Privredne komore Željko Sertić istakao je da je Vlada Srbije uložila veliki napor da pokrene procese razvoja ekonomije i stvori dobar poslovni ambijent. Podsticajno okruženje ključno je za dolazak investitora, rekao je Sertić i izrazio zadovoljstvo sve većim interesovanjem kanadskih firmi za saradnju sa srpskim kompanijama, kaže se u saopštenju.
privredna komora srbije
Osnivanje Kanadsko – srpske poslovne asocijacije, čija je direktorka Mirjana Dončić Beaton, podržale su kompanije „Avala Resources“, „Magna Seating“, „Ivančić i sinovi“, „Dominion voting“, „Reservoir minerali“, „Mundoro“, „Rand investicije“ i „Apatinska pivara“.

Pročitajte i ovo...