Home VestiBiznis & Finansije Otvorena Telenor banka

Otvorena Telenor banka

by bifadmin

Telenor banka, prva mobilna onlajn banka u regionu, otvorena je u sredu i od sada će građani preko mobilne aplikacije moći da plaćaju usluge, šalju i primaju novac, ali i da obavjaju menjačke poslove.

U ovu banku je uloženo oko 40 mil EUR. Ta investicija obuhvata proces preuzimanja KBC banke, kao i finansijsku potporu dok nova banka ne dostigne pozitivno poslovanje, kao i nabavku informacionih tehnologija i najsavremenijih bankomata.

telenor_banka_otvaranje

Telenor banka, kako je rečeno na današnjem otvaranju, orijentisana je na dnevne transakcije građana. U ovom trenutku moguće je otvaranje viševalutnog tekućeg računa sa beskontaktnom debitnom „MasterCard“ karticom, menjanje novca po povoljnim kursevima, slanje novca u inostranstvo (i obratno) ili obavljanje bilo kakvog plaćanja. Tokom septembra i oktobra, svaki korisnik imaće 5% kamate na godišnjem nivou za dinare na tekućem računu.

Generalni direktor „Telenora Srbije“ Uve Fredhajm rekao je da ta kompanija razmišlja da uvede i nove usluge koje će podrazumevati kratkoročne kredite za građane i kreditne kartice.

Usluge ove banke su za sada namenjene samo građanima.

„Telenor banka omogućava građanima potpunu kontrolu nad ličnim finansijama i bezbedno upravljanje novcem dok ste u pokretu, bez čekanja u redovima. Sav tok novca i sve promene na ručunu se prate u svakom momentu, a sva plaćanja se mogu izvršiti jednim klikom putem mobilne ili onlajn aplikacije“, – rekao je Martin Navratil, predsednik Izvršnog odbora Telenor banke.

Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je da očekuje da će prisustvo ovakve banke na tržištu povećati konkurenciju, smanjiti kamate, kao i da će druge banke da slede ovaj primer.

Banku su svečano otvorili ministar finansija Vujović, predsednik i generalni direktor „Telenor grupe“ Jun Fredrik Baksas, generalni direktor „Telenora Srbija“ Uve Fredhajm i predsednik izvršnog odbora nove banke Martin Navratil.

Pročitajte i ovo...