Home Vesti Sosijete Ženeral banka gradi novu poslovnu zgradu

Sosijete Ženeral banka gradi novu poslovnu zgradu

by bifadmin

Banka Sosijete Ženeral (Societe Generale) u Srbiji postavila je danas kamen temeljac za novu poslovnu zgradu na Novom Beogradu, u koju će biti investirano 1,7 milijardi dinara (14,5 miliona evra).

Ulaganje u novu upravnu zgradu je novi korak u potvrđivanju namera Sosijete Ženeral banke da dugoročno bude na tržištu Srbije, rekao je predsednik Upravnog odobora Sosijete ženeral banke u Srbiji Goran Pitić na postavljanju kamena temeljca. On je rekao da Sosijete ženeral banka 37 godina posluje u Srbiji i da trenutno zapošljava 1.400 ljudi.

societe generale

Pitić je rekao da će nova upravna zgrada omogućiti optimizaciju rada zaposlenih i da će biti izgradjena u skladu sa najsavremenijim ekološkim standardima. Planirano je da se gradnja završi u prvom kvartalu 2016. godine.

Kako su rekli u banci, za potrebe zgrade biće postavljena mini elektrana za proizvodnju struje i biće izgradjen parking sa solarnim punjačima za vozila na električni pogon, koji će biti dostupan svim gradjanima koji žive u blizini. Upravna zgrada Sosijete ženeral banke imaće šest nivoa, podzemu garažu, krovnu terasu i prostiraće se na površini 10.612 kvadratnih metara, a projektovani kapacitet zgrade je oko 650 radnih mesta.

Sosijete ženeral banka novu poslovnu zgradu u Beogradu, drugu po redu, gradi u parnerstvu sa Imel grupom.

Pročitajte i ovo...