Home VestiIT i nauka Apple predstavio 27-inčni iMac sa Retina 5K Ekranom

Apple predstavio 27-inčni iMac sa Retina 5K Ekranom

by bifadmin

Kompanija Apple predstavila je 27-inčni iMac sa Retina 5K ekranom koji ima 14.7 miliona piksela. U ovoj rezoluciji, tekst je oštriji, video klipovi su neverovatno živopisni, a fotografije otkrivaju viši nivo detalja nego ikada ranije. Sa najnovijim četvorojezgarnim procesorima, super-brzom grafikom, Fusion Drive-om i Thunderbolt 2 tehnologijama, iMac sa Retina 5K ekranom je, piše u saopštenju ove kompanije, najmoćniji iMac koji su do sada kreirali.

iMac sa Retina 5K ekranom_2

Osim toga, kompanija je dizajnirala poseban TCON timing kontroler koji obezbeđuje četiri puta veći propusni opseg signala, kako bi bilo moguće prikazati svih 14.7 miliona piksela. iMac sa Retina 5K ekranom koristi izuzetno štedljive LED diode i sistem organske primene pasivnosti kod sistema za osvetljenje kako bi se potrošnja energije smanjila za 30 procenata i to na ekranu sa četiri puta više piksela uz osvetljenost jednakog intenziteta, tako da je i energetski efikasan.

Svaki novi Mac sada stiže sa OS X Yosemite, novom verzijom OS X operativnog sistema koji donosi razne nove aplikacije. iMovie, GarageBand i paket programa iWork stiže kao besplatan dodatak uz svaki novi Mac računar. iMovie korisnicima omogućava da lako prave filmove, dok uz GarageBand mogu da komponuju muziku i na jednostavniji način uče da svirate klavir ili gitaru. Aplikacije unutar iWork paketa, Pages, Numbers and Keynote namenjene su za produktivnost na poslu i u njima se veoma lako prave i edituju i dele tekstualni dokumenti, tabele i prezentacije.

Pročitajte i ovo...