Home VestiPolitika i društvo Fotografije koje zaustavljaju pokret

Fotografije koje zaustavljaju pokret

by bifadmin
Izložba umetničkih fotografija nastalih iza kulisa prethodnog, 11. Beogradskog festivala igre, koje potpisuje Jelena Ćalasan, biće predstavljena u galeriji Štab u Crnogorskoj ulici, 16 i 17 oktobra. Fotografije prate nekoliko plesnih kompanija koje su oduševile beogradsku publiku, kao i posebnu atmosferu teatra, pripreme igrača, koreografa, pozorišnih tehničara i binskih radnika za predstavu.

 

U ambijentu ove moderne galerije u Savamali, po prvi put će se dodeliti nagrada Vip iskorak, i to novinaru koji je na poseban način doprineo popularizaciji umetničke igre u Srbiji.

11 bdf - photo Jelena Calasan

Nagrada ima za cilj da afirmiše novinare i redakcije kulture, da predstavi savremene načine i mogućnosti najavljivanja i praćenja umetničkih događaja, kao i da ohrabri medije u kreiranju nove pozorišne i baletske publike. Nagrada za kontinuirano i autentično praćenje inostrane i domaće plesne scene će se od 2014. godine dodeljivati svake godine, u periodu između dve edicije Beogradskog festivala igre.

 

Vip mobile je već sedam godina zaredom glavni pokrovitelj Beogradskog festivala igre, i kroz ovo veliko i značajno partnerstvo koje je donelo čitav niz nezaboravnih plesnih događaja publici u Srbiji, ali i pokrenulo mnoge značajne projekte, bila je uvek dragocena saradnja sa novinarima, urednicima i medijskim kućama, kao i fotografima koji su zabeležili sve aktivnosti i događaje sa jednog od najvažnijih evropskih festivala iz oblasti savremene umetničke igre.

 

Ulaz na izložbu je slobodan.

Pročitajte i ovo...