Home VestiEkonomija Objavljena lista najvećih poreskih dužnika Srbije

Objavljena lista najvećih poreskih dužnika Srbije

by bifadmin

Poreska uprava objavila je najnoviji spisak dužnika zaključno sa 30. septembrom na kojem su 435 aktivne firme koje pojedinačno duguju između 20 miliona dinara i 7,3 milijarde dinara, koliko duguje državna firma „Zastava oružje“.

javni dug
Kada je reč o privatnim kompanijama, na petom mestu se našla „Luka Beograd“ u vlasništvu Milana Beka koja duguje 958,4 miliona dinara. Kompanija „Mera Invest“ nalazi se na osmom mestu sa dugovanjem od 878,4 miliona dinara. „Koncern Farmakom“ u vlasništvu Miroslava Bogićevića duguje 549 miliona dinara, a na listi najvećih poreskih dužnika sa dugovanjima iznad 280 miliona dinara su i Bogićevićeve kompanije „Rudnik Lece“, „Mlekara Šabac“, „Fabrika akumulatora Somobor“ i „Retail group“.

„Zekstra grupa“ duguje 327,6 miliona dinara, a na listi poreskih dužnika sa dugovanjem od 180 miliona dinara je i kompanija „Veterinarski zavod Zemun“.

Na listi najvećih poreskih dužnika je i kompanija „Pink Internacional“ u vlasništvu Željka Mitrovića, koja za poreze duguje 412 miliona dinara, ali i RTS koji duguje 128 miliona.
Fudbalski klub „Crvena Zvezda“ duguje 458 miliona dinara, a FK „Partizan“ 162 miliona. Na listi najvećih poreskih dužnika su i domovi zdravlja, Republički geodetski zavod, Specijalna zatvorska bolnica…

Izvor: eKapija

Pročitajte i ovo...