Home VestiIT i nauka Otvorena Sinergija 14 – najveća regionalna konferencija u oblasti informacionih tehnologija

Otvorena Sinergija 14 – najveća regionalna konferencija u oblasti informacionih tehnologija

by bifadmin

Juče je u prisustvu IT stručnjaka iz Srbije i sveta otvorena najveća i najuticajnija godišnja konferencija Sinergija 14 pod sloganom “Full Value“, koja se od 20. do 23. oktobra održava u osveženom interaktivnom prostoru hotela Crowne Plaza u Beogradu, u organizaciji kompanije Microsoft u Srbiji.

Otvarajući današnju konferenciju Željko Vujinović, direktor Microsofta u Srbiji i Crnoj Gori izjavio je: „Mi kao lokalna kancelarija pokušavamo da pratimo globalnu strategiju razvoja naših servisa u oblaku i tako omogućimo razne pogodnosti našim korisnicima, među kojima je najbitnija ta da mogu svoje usluge da pružaju i van granica zemlje. Microsoft u Srbiji imam mnogo započetih i realizovanih inicijativa u smeru servisa u oblaku, a izdvojio bih nedavno otvoreni pilot projekat „Škola budućnosti“, kao našu podršku obrazovnom sistemu u zemlji.“ i dodao da Microsoft u Srbiji ima razvojni centar (Microsoft Development Center Serbia) sa više od 180 zaposlenih, a upravo oni rade na softverskim rešenjima koja koriste korsnici širom sveta.

Sinergija14

Na Sinergiji će držati predavanja 61 stručnjak iz 13 zemalja, od kojih će 33 predavača biti iz Srbije.

Osim tehničkog dela konferencije, koji će odvijati prva dva dana konferencije, trećeg dana je, kao prethodne godine predviđen susret sa javnim sektorom, tj. sa raznim vladinim servisima. Poslednji dan konferencije biće posvećen biznisu i razvoju IT sektora u Srbiji. “Business Day“ ima za cilj unapređenje konkurentske pozicije domaćeg tržišta na globalnoj mapi i kreiranje dobrih ideja i planova za bolji razvoj IT industrije u zemlji i regionu.

Novi koncept i prostor Sinergije 14 omogućava, osim mnoštva zanimljivih predavanja, i interaktivnu diskusiju, a deo prihoda od kotizacija sa ovogodišnje konferencije, Sinergija će donirati u humanitarne svrhe za pomoć ugroženima od poplava u Srbiji.

Pročitajte i ovo...