Home Posle 5 Ring Ring festival 2014. Extended

Ring Ring festival 2014. Extended

by bifadmin

Neposredno pred početak festivala Ring Ring u drugoj polovini maja, Srbiju su zadesile tragične poplave, pa su prve dve festivalske večeri pomerena za bolja vremena: neki od sastava će nastupiti na jubilarnom 20. izdanju festivala 21–25. maja 2015, a u sledećih mesec dana stiže deo nadoknade u tri večeri pod nazivom „Ring Ring festival 2014. Extended”.

IngebrigtHakerFlatensextet
Zahvaljujući podršci Ministarstva kulture i informisanja i Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu, beogradska publika će imati priliku da, u periodu od nepune tri sedmice, čuje vrhunske američke muzičare. Glavnina programa će biti održana u Kulturnom centru Rex. Najpre će 12. novembra nastupiti grupa Made To Break, koju predvodi saksofonista Ken Vandermark, ljubimac beogradske publike. U sastavu su još dvojica naših starih poznanika: bubnjar Tim Daisy i austrijski elektroničar Christof Kurzmann. Sam Vandermark za svoj najnoviji sastav tvrdi da je muzički najradikalniji do sada.

U Rexu će nastupiti i kultni njujorški autor William Basinski, koji će svoj solo koncert održati 20. novembra.
Ulaznice za koncerte u Rexu se mogu kupiti od 5. novembra, po ceni od 300 dinara za svako veče. Poslednji koncert u ovom dodatku najznačajnijeg festivala nove muzike u regionu je nastavak saradnje sa Studijom 6 Radio Beograda. Tamo ce 3. decembra od 21:00, uz živi prenos na Radio Beogradu 3 i televizijskom kanalu RTS Digital,nastupiti Ingerbright Haker Flaten Chicago Sextet. U ovom sastavu, koji predvodi legendarni norveški basista, a američki zet, sviraju najpoznatiji muzičari iz Čikaga, od kojih su saksofonista Dave Rempis, vibrafonista Jason Adasievicz i bubnjar Frank Rosaly dobro poznati domaćoj publici.

Pročitajte i ovo...