Home VestiEkonomija Kompanija Henkel Srbija uložila 21 milion evra u novu Bref fabriku

Kompanija Henkel Srbija uložila 21 milion evra u novu Bref fabriku

by bifadmin

Kompanija Henkel Srbija je otvorila novu Bref fabriku u Kruševcu, koja predstavlja investiciju vrednu više od 21 milion evra, a zahvaljujući kojoj će biti otvoreno 220 novih radnih mesta. Nova fabrika namenjena je proizvodnji Bref proizvoda i snabdevaće 22 regionalna i evropska tržišta.

Prilikom otvaranja fabrike premijer Aleksandar Vučić je izjavio da je ona od velikog značaja za grad Kruševac, kao i domaće tržište uopšte, jer jača privredni potencijal regiona. Borba za nova radna mesta je prioritet, stoga otvaranje ovog pogona predstavlja veliki korak ka tom cilju i dokaz je da nemačke kompanije prepoznaju Srbiju kao povoljnu poslovnu sredinu.

Pokretanje proizvodnje

„Nova Bref fabrika je projekat od izuzetnog značaja za Henkel, kako u Srbiji, tako i na regionalnom i globalnom nivou. Investicija u vrednosti od 21 milon evra u novi pogon ima za cilj da podrži dalji razvoj našeg poslovanja, spajajući svetsku stručnost sa lokalnim znanjem“, rekao je Bruno Pjaćenca, član Upravnog odbora kompanije Henkel na globalnom nivou.

Vojkan Marić, direktor fabrike Henkel Srbija u Kruševcu, dodao je: „Henkel uspešno posluje u Srbiji već više od 12 godina i do sada je investirao više od 160 miliona evra u srpsko tržište. Ova investicija je još jedan dokaz strateške uloge naše fabrike u Kruševcu i veoma smo ponosni što smo uspeli da stvorimo nova radna mesta.“

Pročitajte i ovo...