/ Politika i društvo / 10 godina saradnje kompanije McDonald’s-a i Kreativno edukativnog centra KEC
BiF Analize Čitajte B&F online

10 godina saradnje kompanije McDonald’s-a i Kreativno edukativnog centra KEC

Redakcija BIF on 10/12/2014 - 14:27 in Politika i društvo

This post has already been read 992 times!

Povodom 10 godina uspešne saradnje na projektu „Integracija osoba sa intelektualnim teškoćama u socijalnu sredinu“, kompanija McDonald’s i Kreativno edukativni centar KEC održale su proslavu i konferenciju za medije na temu socijalne inkluzije i prava osoba sa invaliditetom, na kojoj su se osim predstavnika vladinog, nevladinog i poslovnog sektora, obratile i osobe sa intelektualnim teškoćama.

mek sjajno

Kompanija McDonald’s i KEC potpisale su Memorandum o saradnji 2004. godine, koji je omogućio da osobe sa intelektualnim teškoćama ostvare svoje ljudsko pravo na rad i aktivan život u zajednici. Uz logističku podršku Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike, pre 10 godina 12 osoba je bilo radno angažovano u dva McDonald’s restorana. Danas se broj radno angažovanih povećao na 40 osoba, koje jednom nedeljno, rade po sat vremena u četiri McDonald’s restorana.

Tokom 10 godina saradnje, McDonald’s je uručio više donacija KEC centru, obezbedio kombi za prevoz korisnika centra na svoja radna mesta, organizovao letovanja i izložbe, svake godine pripremao zajedničku proslavu Svetskog dana deteta uz prisustvo mnogih javnih ličnosti.

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close