Home VestiEkonomija Pokrenut postupak privatizacije „Železare“

Pokrenut postupak privatizacije „Železare“

by bifadmin

Vlada Republike Srbije je na današnjoj sednici odlučila da pokrene postupak privatizacije Privrednog društva za proizvodnju i preradu čelika „Železara Smederevo“, modelom strateškog partnerstva putem dokapitalizacije i metodom javnog prikupljanja ponuda. Rok za podnošenje prijava je 5. januar 2015. godine.

zelezara-smederevo-70
Vlada je odlučila da državni poverioci otpišu dug „Železari Smederevo“ sa stanjem na dan 31. decembar 2013. godine, pod uslovom uspešnog okončanja dokapitalizacije. Formirana je komisija za sprovođenje modela strateškog partnerstva i utvrđeni kvalifikacioni uslovi i kriterijumi za rangiranja ponuda. Vlada je zadužila Agenciju za privatizaciju da pripremi uputstvo za ponuđače.

Naknada za otkup privatizacione dokumentacije iznosiće 10.000 EUR, a zainteresovani ponuđači su dužni da na ime ozbiljnosti ponude uplate depozit od 100.000 EUR.

Kako su ranije danas objavili beogradski mediji, u jedinoj srpskoj čeličani s nestrpljenjem iščekuju novog investitora i ubeđeni su da će to biti kompanija „Esmark“. Takođe, objavljeno je da je ova firma najdalje otišla u pregovorima sa Vladom Srbije, što potvrđuje i informacija iz „Železare Smederevo“ da se već šiju odela za radnike sa logom američke firme.

Izvor: eKapija

Pročitajte i ovo...