Home VestiEkonomija Pozitivne promene u 2014, energičnije reforme neophodne u 2015.

Pozitivne promene u 2014, energičnije reforme neophodne u 2015.

by bifadmin

Savet stranih investitora održao je redovnu godišnju sednicu Skupštine na kojoj je usvojen Godišnji i Finansijski izveštaj za 2014. godinu. Godišnja sednica je bila i prilika da se napravi osvrt na protekle aktivnosti i razmotre planovi za 2015. godinu. ,,U 2014 godini, Savet je uložio najveće napore u tri pravca: uspostavljanje bliskog dijaloga sa novom Vladom, povećanje uključenja u proces EU integracija, i unapređenje dijaloga sa članovima lansiranjem nekoliko novih sredstava kao podrška efikasnoj i konstruktivnijoj komunikaciji u okviru Udruženja’’ napomenuo je predsednik Saveta Frederik Kuen.

12

Nakon ustanovljenja nove Vlade, Savet je napravio direktne kontakte sa svim glavnim donosiocima odluka u Vladi kako bi predstavio svoj rad i osigurao da se stavovi Saveta razmatraju u budućim regulatornim izmenama. Savet je organizovao više od 20 zvaničnih sastanaka sa predstavnicima države i učestvovao u skoro 40 regulatornih projekata koji su se odnosili na širok opseg oblasti uključujući i neke od tema od ključne važnosti poput: radnog prava, stečaja, izgradnje i inspekcija.

U 2014 godini, Savet je sproveo već dobro ustanovljene formate dijaloga, ,,Reality Check’’ konferenciju i promociju Bele knjige kao dva ključna stuba za promovisanje stavova Saveta. Izmene u srpskom poslovnom okruženju su pokrenule rastući interes raznih drugih činioca za lokalnu poslovnu klimu. Tokom godine, Savet je odgovorio na interes više od 180 partnera, u najvećem broju slučajeva putem sastanaka ili elektronskom prepiskom. Godina 2014. je takođe bila obeležena prvom zvaničnom posetom Saveta EU Komisiji sa ciljem da se prenese da je EU podrška Srbiji od ključnog značaja za unapređenje poslovnog okruženja i da se ponudi pomoć Saveta u procesu pristupanja. Gledajući u budućnost, Savet će nastaviti da se zalaže za unapređenje poslovnog okruženja, bolju primenu zakona i smanjenje nepotrebne birokratije, kaže se u zvaničnom saopštenju.

Pročitajte i ovo...