Home Posle 5 „PR“ Aleksandra Ilića

„PR“ Aleksandra Ilića

by bifadmin

Izdavačka kuća „Laguna“ objavila je prvi samostalni roman koautora knjige „Srpski psiho“, Aleksandra Ilića, roman o ljubavnom trouglu koji istražuje granice ljubavi i beskonačnost interneta.

PR_laguna

Radnja romana jednim delom odvija se u elitnoj beogradskoj PR agenciji a drugim na internetu: od obicnog flertovanja i razmene sličnih zadovoljstava na Facebook-u ili Twitter-u do najmisterioznijih prostranstava Deep Web-a, gde je moguće iznajmiti Rent-A-Hacker usluge ili naručiti nečije ubistvo. „PR“ na duhovit i beskompromisan način daje sliku savremenog sveta, proširenog internetom i novim navikama koje je doneo 21. vek, a svojom univerzalnošcu govori nam da su internet i ljubav ipak – nezaobilazni, kaže se u saopštenju „Lagune“.

„Osim što vas lako natera da instalirate sve aplikacije koje u knjizi pominje i da se upitate odakle su vam to poznati svi ovi ljudi, Ilic objašnjava, bez pardona, šta se krije iza slike stvarnosti koju kreira domaca PR scena. Njegova prica ogolila je bombasticne nazive funkcija, iskrivljeni recnik, isfabrikovane menadžere, lažni moral i nametnutu potrebu da svi izgledamo isto i ponašamo se isto. Kada procitate ‘PR’ procitali ste nas sve“, rekla je o knjizi Tanja Tatomirović, komunikolog i PR Lead za zemlje Balkana u kompaniji Microsoft.

Pročitajte i ovo...