Home VestiIT i nauka Svako može da bude programer

Svako može da bude programer

by bifadmin

U skladu sa porukom da svako može da nauči da programira, Microsoft i Razvojni centar te kompanije u Srbiji od 8. do 12. decembra širom zemlje organizuju „Nedelju programiranja“ kao podršku globalnoj inicijativi Hour of Code (Sat programiranja), neprofitne organizacije Code.org.

kodiranje
Ovaj međunarodni pokret želi da ohrabri 100 miliona učenika širom sveta da isprobaju jedan sat programiranja, i nauče koliko ono može biti zabavno, jednostavno i osnažujuće. Kompanija Microsoft će u sklopu podrške akciji, organizovati Sate programiranja za učenike širom sveta, a ove godine njima će se pridružiti i mladi iz Srbije.
Cilj jednonedeljne akcije je da se škole, nastavnici i učenici animiraju i uključe u globalnu inicijativu u okviru koje učenici unapređuju informatičko obrazovanje tako što uče kako da stvaraju nove tehnologije, ne samo da ih upotrebljavaju. U programiranju će im pomagati stručnjaci Microsofta i Razvojnog Centra u Srbiji, a tokom serije radionica u školama u gradovima širom Srbije, učenici će biti u prilici da koristeći Microsoft platforme namenjene upravo učenju programiranja, sami kreiraju programe i aplikacije.
Završetak Nedelje programiranja biće obeležen 12. decembra 2014. godine svečanim otvaranjem novog dela Razvojnog centra Microsofta u Srbiji.
Prilikom otvaranja novog dela Razvojnog centra, Microsoft Srbija i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja potpisaće Ugovor o transformaciji obrazovanja – „ETA“ (Education Transformation Agreement) koji ima za cilj unapređenje saradnje u oblasti osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja.

Pročitajte i ovo...