Home Vesti Hemofarm premašio planirani obim proizvodnje

Hemofarm premašio planirani obim proizvodnje

by bifadmin

Sa više od 200 miliona pakovanja i 4 milijarde tableta proizvedenih u prošloj godini, Hemofarm je zabeležio istorijsku proizvodnju, saopštila je ta kompanija. To je već peta godina zaredom kako ova kompanija, najveći domaći proizvođač i najveći izvoznik lekova premašuje planirani obim proizvodnje. Hemofarm planira nova velika ulaganja i u ovoj godini velikog jubileja, kada slavi 55 godina postojanja. Izmedju ostalog, planirana su nova ulaganja u proširenje kapaciteta ampulnih formi u Vršcu i višemilionska investicija u pogon za proizvodnju nazalnih sprejeva u fabrici u Podgorici, navodi se u saopštenju kompanije.

„Izuzetno je važno i što je Hemofarm u okviru STADA grupe potvrdio da je respektabilan partner koji je vredan investicije od više desetina miliona evra. Naša fabrika u Vršcu 70 odsto proizvodnje isporučuje tržištima EU. Ove godine predviđeno je više od 20 miliona evra ukupnih investicija u okviru grupe Hemofarm, od cega je najmanje 12 miliona evra u osavremenjavanje proizvodnje“, rekao je Ronald Seeliger, generalni direktor Hemofarma u neformalnom susretu sa novinarima.

Uvećanjem od 15 odsto, Hemofarm je svoj portfolio proširio na preko 2 hiljade proizvoda. Postojećoj ponudi za tržište EU dodata su dva nova proizvoda, a na domaćem tržištu ova kompanija i dalje je broj jedan u izboru kupaca.

Direktorka korporativnih poslova i komunikacija Hemofarma, Sanda Savić je rekla i da će u ovoj godini jubileja još značajniju ulogu imati i Hemofarm fondacija koja je svoju treću deceniju postojanja otpočela sveobuhvatnom kampanjom „Svim srcem“. U okviru ove kampanje planiran je niz aktivnosti podrške najranjivijim kategorijama društva i promocija pozitivnih kulturnih i društvenih vrednosti. Prva sledeća akcija biće humanitarna aukcija slika kojom se, uz novčanu pomoć od 30.000 evra, dodatno pomaže obnova dečijeg pozorišta „Boško Buha“. Uz to, veliki broj akcija biče posvećen poboljšanju kvaliteta zdravlja ali i doprinosu izgradnji boljeg zdravstvenog sistema u Srbiji.

Pročitajte i ovo...