Home VestiEkonomija Klaudio Skaroca novi generalni direktor kompanije Victoria Group

Klaudio Skaroca novi generalni direktor kompanije Victoria Group

by bifadmin

Nadzorni odbor Viktorija grupe imenovao je Klaudija Skarocu (Claudio Scarrozza) za novog generalnog direktora kompanije.

Gospodin Skaroca je bogato profesionalno iskustvo i ekspertizu u upravljanju svim segmentima agrobiznisa u različitim regionima sticao tokom nekoliko decenija karijere na top menadžment pozicijama najvećih svetskih multinacionalnih kompanija u sektoru poljoprivrede.

Pre nego što se pridružio menadžment timu Viktorija grupe, Klaudio Skaroca je u proteklih sedam godina bio je generalni direktor CHS Europe i viši potpredsednik CHS Inc, kompanije koja se nalazi na listi Fortune 100, sa godišnjim prihodom od 45 milijardi dolara. Ustanovio je i razvio poslovanje ove kompanije u Zapadnoj i Centralnoj Evropi, Africi, Bliskom istoku, kao i u zemljama bivšeg Sovjetskog saveza. Tokom ovog perioda takođe je realizovao nekoliko velikih akvizicija kojima je prošireno i diverzifikovano poslovanje CHS-a, a operacije i profitabilnost kompanije u ovom regionu značajno unapređene.

Gospodin Skaroca je svoju internacionalnu karijeru prethodno gradio i na poziciji generalnog direktora kompanije Louis Dreyfus Commodity za EMEA region, koja na globalnom nivou trguje poljoprivrednim proizvodima i bavi se njihovom preradom. Veliko iskustvo u uljarskom sektoru započeo je u kompaniji Cereol, gde je radio kao komercijalni direktor, a zatim i kao direktor za region Istočne Evrope.

Pročitajte i ovo...