Home Slajder Za otpremnine 200 evra po godini staža

Za otpremnine 200 evra po godini staža

by bifadmin

Vlada Srbije je usvojila Program za rešavanje viška zaposlenih u postupku privatizacije za 2015. na osnovu kojeg će im biti isplaćena otpremnina od 200 evra po godini staža, objavljeno je u Službenom glasniku.

Prema odluci Vlade koja je objavljena u Službenom glasniku, radnici mogu da biraju izmedju tri opcije, a ukupna visina otpremnine ne može biti veća od 8.000 evra.

Radnici mogu da dobiju 200 evra po godini radnog staža, ili otpremninu obračunatu na način utvrdjen Zakonom o radu s tim da visina sredstava po godini staža ne može biti veća od 500 evra, a treća mogućnost je otpremnina od šest prosečnih zarada u Srbiji.

Program rešavanja pitanja viška zaposlenih odnosi se na preduzeća u privatizaciji za koje je Agencija za privatizaciju objavila javni poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti, uključujući i 188 preduzeća u kojima će privatizacija biti okončana kroz stečaj.

Novac za realizaciju programa obezbešen je u budžetu Srbije.

Odluka Vlade o Programu za rešavanje viška zaposlenih u postupku privatizacije za 2015. godinu stupila je na snagu danom objavljivanja u Službenom glasniku, odnosno 28. januara.

Pročitajte i ovo...