Home VestiEkonomija Ko će biti EY Preduzetnik godine u Srbiji za 2014. godinu?

Ko će biti EY Preduzetnik godine u Srbiji za 2014. godinu?

by bifadmin

U Srbiji će sutra, treću godinu za redom, biti dodeljena najprestižnija nagrada za dostignuća u preduzetništvu – EY Preduzetnik godine koju dodeljuje međunarodna revizorsko-konsultantska kompanija EY (Ernst & Young). Za ovo priznanje takmičio se dvadeset i jedan preduzetnik iz deset gradova Srbije, a nacionalni pobednik imaće priliku da predstavlja Srbiju na izboru za EY Svetskog Preduzetnika godine, koji kompanija EY organizuje u junu 2015. godine u Monte Karlu.

Izbor za najuspešnijeg preduzetnika u protekloj godini, o kome je odlučivao nezavisni žiri, biće održan sutra, 19. februara u Kristalnoj dvorani hotela Hayatt Regency u Beogradu. Pored glavne nagrade, priznanja će biti uručena i u potkategorijama EY Brzorastući Preduzetnik godine i EY Inovativni Preduzetnik godine.

Nezavisni žiri ove godine predvodio je prošlogodišnji nacionalni pobednik, Rade Ljubojević (Sirogojno Company d.o.o.; EY Preduzetnik godine u Srbiji za 2013), a među ostalim članovima našli su se i Darko Budeč (Buck d.o.o.; EY Preduzetnik godine u Srbiji za 2012), Gordana Danilović Grković (Poslovno – tehnološki inkubator tehnoloških fakulteta Beograd), Miloš Jelić (Nelt d.o.o.), Edvard Jakopin (Ministrarstvo privrede Vlade Republike Srbije), kao i prof. dr Dejan Ilić (Varta, EY Preduzetnik godine 2005, Nemačka) u svojstvu počasnog člana žirija.

Izbor pobednika zasniva se na ključnim faktorima kao što su preduzetnički duh, finansijski pokazatelji, strategijsko usmerenje, prisustvo na regionalnom ili međunarodnom tržištu, inovativnost i lični integritet. Nagrada EY Preduzetnik godine postoji već dvadeset i osam godina, a u Srbiji je prvi put ustanovljena 2012. godine.

Kandidati koji su konkurisali za ovogodišnju nagradu i od kojih će 19. februara neko poneti priznanje EY Preduzetnik godine:

 

Zoran Anđelković
Anđelković – al d.o.o

Ljiljana Živković Karaklajić
D-Express d.o.o.

Nataša Pavlović Bujas
Blumen Group d.o.o

Vladimir Mastilović
3Lateral d.o.o.

Dragan Ćirić
D-company d.o.o.

Milorad Matić
Aero-East-Europe d.o.o.

Stojan Dangubić
Aling Conel d.o.o.

Marina Milović
Maja promet d.o.o.

Slaviša Drobilović
Meteor Commerce d.o.o.

Miodrag Mitrović
MITECO Kneževac d.o.o.

Ivan Gligorijević
mBrainTrain d.o.o.

Svetozar Petrović
Fructus d.o.o.

Srđan Janićijević
Mokrogorska škola menadžmenta d.o.o.

Miroljub Radovanović
Jela Jagodina d.o.o.

Božo Janković
Enterijer Janković d.o.o.

Nikola Sologub
Homepage d.o.o.

Milanko Jovanović
DIVI d.o.o.

Budimir Stamatović
Stara Varoš d.o.o.

Zlatko Kadić
Nevena Color d.o.o.

Dragan Trivanović
Tricom d.o.o.

Jovan Vujasinović
Meter&Control d.o.o.

Pročitajte i ovo...