Home VestiEkonomija 11 domaćih kompanija traži strateške partnere u Bavarskoj

11 domaćih kompanija traži strateške partnere u Bavarskoj

by bifadmin

U organizaciji Mreže za poslovnu podršku i vodećih poslovnih klubova u Bavarskoj danas će u Minhenu 10 kompanija iz Srbije i visoki predstavnik Grada Subotice biti primljeni u Bavarskom parlamentu i od strane bavarskog državnog sekretara.

Mreža za poslovnu podršku je u okviru svojih redovnih aktivnosti poslovnog povezivanja domaćih kompanija sa inopartnerima u zemljama nemačkog govornog područja (Nemačka, Austrija i Švajcarska) priredila organizovanu posetu 10 domaćih kompanija i Grada Subotice vodećim bavarskim poslovnih klubovima OWWC (Poslovni klub „Istok-zapad”) i DOM (Poslovni forum Minhen).

Cilj ove posete je da se domaće kompanije upoznaju sa bavarskim domaćinima, predstave svoje poslovanje i prezentuju kakvog poslovnog partnera u bavarskoj žele, da bi ovi poslovni klubovi koji okupljaju više od 11000 malih, srednjih i velikih preduzeća u Bavarskoj pronašli adekvatne firme među svojim članovima za povezivanje sa srpskim partnerima.

Za danas poslepodne zakazan je i prijem srpske poslovne delegacije u Bavarskom parlamentu i kod bavarskog državnog sekretara g. Josefa Pschierera koji će u ime Slobodne države Bavarske poželeti dobrodošlicu našim kompanijama.

U toku poslovne posete Minhenu predviđeno je da srpska privredna delegacija poseti i minhenski Sajam zanatstva IHM (najveći Sajam zanatstva na svetu) i bude primljena kod jednog od internacionalnih direktora ovog Sajma gđe Olivere Baro.

Mreža za poslovnu podršku organizovala je još, uz pomoć uglednih predstavnika atstva na svetu) i bude primljena kod direktorke Ssrpskog rasejanja u Bavarskoj, i skup sa privrednicima iz dijaspore koji imaju svoje firme u Bavarskoj i sa našim ljudima koji se nalaze na visokim pozicijama u nemačkim kompanijama. Na ovom skupu predstavnici 10 preduzeća i Grada Subotice upoznaće se sa poslovnim ljudima iz bavarske dijaspore kojima će takođe biti ponuđeno da na komercijalnim osnovama pomognu domaćim firmama da nađu svoje partnere u Bavarskoj i drugim delovima SR Nemačke.

Domaće kompanije čije će firme biti predstavljene bavarskim partnerima pripadaju granama informaciono-komunikacionih tehnologija, drvne industrije, metalskoj i gradjevinskoj industriji, elektroenergetici i sektoru usluga. Grad Subotica poslao je svog predstavnika u okviru ove privredne delegacije kako bi se Subotica predstavila kao lokalna samouprava sa povoljnim poslovnim okruženjem za dolazak bavarskih investitora.

Pročitajte i ovo...