Home VestiPolitika i društvo Fandrejzing za dostojanstvo terminalno obolelih onkoloških pacijenata

Fandrejzing za dostojanstvo terminalno obolelih onkoloških pacijenata

by bifadmin

Dobrotvorna organizacija BELhospice koja već 10 godina potpuno besplatno zbrinjavanja terminalno obolele onkološke pacijente na teritoriji Beograda, u sklopu svoje kampanje #Dostojanstvo je ljudsko pravo, 24. marta pokrenula je platformu za online donacije na adresi www.fandrejzing.rs koja će olakšati proces sakupljanje sredstava za rad centra. Tokom prvih 6 meseci, platforma će omogućiti pojedincima da započnu svoje fandrejzing kampanje i motivišu svoju sredinu da podrži rad BELhospice centra, a potom će platforma biti dostupna i drugim dobrotvornim organizacijama u Srbiji.

BELhospice inače vodi aktivnu i sveobuhvatnu brigu o pacijentima koja podrazumeva medicinsku kontrolu bola i drugih simptoma bolesti, kao i psihološku, socijalnu i duhovnu podršku pacijentima i njihovim porodicama. U zbrinjavanju učestvuju timovi sastavljeni od profesionalaca različitih profila (lekari, medicinske sestre, socijalni radnici, psiholozi, volonteri). Sve usluge palijativnog zbrinjavanja su potpuno besplatne za pacijente i njihove porodice, a celokupan rad BELhospice centra finansira se iz donacija i dobrotvornih akcija koje organizuje tokom godine.

Projekat www.fandrejzing.rs organizacija je pokrenula zahvaljujući Trag fondaciji, Institutu za održive zajednice (ISC) i Američkoj agenciji za međunarodni razvoj (USAID), koje su obezbedile sred-stva u sklopu projekta Perspektiva za održivost sa ciljem da podstaknu organizacije civilnog društva da koriste inovativne filantropske i fandrejzing prakse kako bi postale dugoročno održive.

Pročitajte i ovo...