Home Posle 5 Ikea napravila ogledalo koje deli komplimente

Ikea napravila ogledalo koje deli komplimente

by bifadmin

Prema najavi ministra trgovine, turizma i telekomunikacija, švedski proizvođač nameštaja bi trebalo da otvori prodavnicu u Beogradu do kraja ove godine. Osim kvalitetnog i lepog nameštaja, upravo smo dobili još jedan razlog da željno iščekujemo dolazak Ikee – ogledalo koje deli komplimente.

Naime, ova kompanija je pustila u prodaju “Motivaciono ogledalo”, čiji posao je da svojim vlasnicima s vremena na vreme podigne samopouzdanje lepim rečima poput “Draga, odlično ti stoji ta haljina”, “Tvoje oči su hipnotišuće” i slično.

Ovo ogledalo je inače napravljeno za englesko tržište posle objavljivanja rezultata jednog istraživanja koje je pokazalo da su Britanci narod koji vapi za komplimentima. Uprkos tome, čak 49 posto Britanaca ne dobije kompliment ni jednom nedeljno, pa se možda zato 29% njih oseća nesigurno kada se pogleda u ogledalo. Takođe, 26% ispitanih je reklo da bi ih “ljubazna reč” mogla naterati da više vole sebe.

To je podstaklo Ikeu da osmisli interaktivno ogledalo. Ono koristi tehnologiju Kinect senzor pokreta koji u kombinaciji sa kompleksnim kodiranjem daje personalizovane poruke pomoću nasnimljenog glasa i poruka koje se ispisuju na ogledalu.

 

Izvor: Tajm

Pročitajte i ovo...