Home VestiEkonomija Kazahstan poziva srpske kompanije da rade u toj zemlji

Kazahstan poziva srpske kompanije da rade u toj zemlji

by bifadmin

Ambasador Kazahstana u Srbiji Nurbah Rustemov pozvao je srpske kompanije iz oblasti putne infrastrukture, građevinarstva i poljoprivrede da učestvuju u realizaciji državnog programa Vlade Kazahstana „Svetli put“, za koji će biti izdvojeno 40 mlrd USD.

Rustemov je na sasatanku ss potpredsednikom Vlade Srbije i ministrom trgovine, turizma i telekomunikacija Rasimom Ljajićem u Beogradu, kazao da će taj projekat biti realizovan u naredne tri godine i da će u njegovom sklopu biti izgrađen veliki broj puteva, železničkih pruga, škola, bolnica i pogona za proizvodnju hrane.

Ljajić i Rustemov su se saglasili da bi u toku ove godine trebalo da se održi i prva sednica međuvladinog komiteta za ekonomsku saradnju Srbije i Kazahstana.

Oni su najavili i skoro potpisivanje bilateralnog sporazuma o izbegavanju dvostrukog oporezivanja koji je u potpunosti usaglašen, kao i sporazuma o saradnji u oblasti turizma, zajedničkom nastupu na trećim tržištima i saradnji u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, koji su u pripremi.

Rustemov je dodao i da će Kazahstan u toku naredne godine otvoriti zgradu generalnog konzulata u Beogradu, a da će potom biti otvorena i ambasada.

 

Izvor: Beta

Pročitajte i ovo...