Home VestiIT i nauka SAP sedam godina za redom beleži rast poslovanja u Srbiji

SAP sedam godina za redom beleži rast poslovanja u Srbiji

by bifadmin

Kompanija SAP je 2014. godinu završila uspešno i ako se posmatraju globalni rezultati, ostvaren je rast od 8% u oblasti softvera i sa softverom povezanih usluga u odnosu na 2013.godinu, što je iznosilo 4.722 milijardi evra, dok je ukupan prihod iznosio 5.458 milijardi evra i tu je zabeležila porast od 7% u odnosu na 2013.

Kada se govori o regionu Zapadnog Balakna, kom pripada i Srbija, kompanija SAP beleži konstantan rast u poslovanju još od 2008. godine, pa je tako u 2014.godini ostvaren rast od 21% u odnosu na 2013.

Pored odličnih finansijskih rezultata koje kompanija beleži, za SAP u Srbiji konstantno stižu i priznanja u vidu nagrada koje SAP korisnici dobijaju za implemntaciju SAP projekata. Tako je ove godine kompanija Elektroprivreda Srbije dobila SAP nagradu za izvrsnost u primeni inovativnih HANA rešenja. Ovaj projekat ujedno je prvi projekat u regionu gde je implementirana SAP HANA. Dok je kompanija NIS dobila srebrnu nagradu u kategoriji transformacija poslovanja (Business Transformation) za CRM7.

Pročitajte i ovo...