Home VestiEkonomija Srbiji još 400 miliona dolara kredita od Svetske banke

Srbiji još 400 miliona dolara kredita od Svetske banke

by bifadmin

 

Svetska banka bi do kraja 2015. trebalo da odobri za budžet Srbije ukupno 400 miliona dolara kredita za završetak privatizacije i korporativizaciju javnih preduzeća, izjavio je u četvrtak šef kancelarije te banke u Srbiji Toni Verheijen.

On je novinarima nakon panel-diskusije o preduzećima u restrukturiranju u organizaciji časopisa Nova ekonomija rekao da se radi o dva dela kredita od po 100 miliona dolara za privatizaciju i još 200 miliona dolara za Železnice Srbije, Puteve Srbije i Elektroprivredu Srbije (EPS).

„Stekli su se uslovi da Odobr direktora Svetske banke 24. marta odobri prvu ratu od 100 miliona dolara kredita za privatizaciju“, rekao je Verheijen.

On je rekao da je polovinom februara Vlada Srbije ispunila uslove za odobravanje tog kredita koji su se odnosili na usvajanje novih zakona o privatizaciji i stečaju, pokretanje stečaja u preduzećima za koje ne postoje zainteresovani kupci, početak prodaje imovine preduzeća za koja ne postoji interesovanje i produženje programa za isplate otpremnine radnicima.

Izvor: Beta

Pročitajte i ovo...