Home Vesti Tigar investira milion evra u fabriku gumenih smesa

Tigar investira milion evra u fabriku gumenih smesa

by bifadmin

Kompanija Tigar a.d. iz Pirota investiraće više od milion evra u izgradnju novog fabričkog pogona za proizvodnju gumenih smesa koje su od suštinskog značaja za proizvodnju gumenih proizvoda. Predstavnici kompanije Tigar a.d. potpisali su ugovor o saradnji na ovom projektu sa kompanijom Delta inženjering koja je izvođač radova.

„Ovakva investicija naše kompanije i izgradnja novog pogona veliki su izazov i čast, a zadovoljstvo nam je i što smo postigli dogovor o saradnji sa eminentnom kompanijom kao što je Delta inženjering. Novi poslovni poduhvat veoma je važan za kompaniju Tigar a.d. i siguran sam da ćemo zajedničkim trudom i zalaganjem doći do odličnih poslovnih rezultata“, rekao je Nebojša Đenadić, generalni direktor kompanije Tigar a.d.

Projekat izgradnje objekta za proizvodnju gumenih smesa biće realizovan u dve faze. U prvoj fazi radiće se na izgradnji proizvodnog pogona fabrike za proizvodnju gumenih smesa, dok je za drugu fazu planirana izgradnja magacina sirovina.

„Ovaj objekat nove namene veoma je značajan za Tigar iz mnogo razloga, a upravo tu će se preseliti veliki deo opreme i instalirati nova oprema koja je od suštinskog značaja za proizvodnju. Zadovoljni smo ostvarenom saradnjom i očekujemo da već za mesec dana krenemo sa pripremnim radovima“, rekao je Vojislav Todorović, predsednik Grupacije Delta inženjering.

Površina proizvodnog pogona novog objekta iznosiće 1700 m2, a ukupna površina na kojoj će fabrika biti izgrađena iznosi 3000 m2.

Pročitajte i ovo...